Publicat de: administrator | Februarie 8, 2008

Cum sa ratezi un interviu!

Pornim de la premisa ca ti s-a citit cv si esti confirmat pentru lista scurta, cei care se vor intalni cu angajatorul.
O sa incerc sa fac o lista neordonata, pe baza a cea ce am patit saptamana asta, in timpul unei campanii. Saptamanal ma confrunt cu asa ceva, si cred ca toti angajatorii. E posibil sa fie probleme reale, dar de regula dovedesc doar neglijenta, nepasare, sau neimplicare din partea candidatilor, pentru interviu, si pentru acel job.

– Primul lucru : nu raspunde la telefoanele celor de la hr. lasa eventual pe altcineva sa raspunda.
– nu raspunde la email, sau trece o adresa de email gresita in cv
– punet-i in cv telefonul de firma, la care sa raspunda seful tau ! (cat de stupid poti sa fi ? cum crezi ca o sa reactioneze seful tau, „vezi ca iar te-au sunat aia de la concurenta ca sa mergi la interviu” … sau poate doar vrei sa ii dovedesti ca esti cautata )
– confirma prin mesaje -sms prezenta (e posibil sa fie ok, dar e posibil in acelasi timp pe un telefon business sa nu fi atent la mesajele primite)
– cand ai stabilita data suna inainte cu o zi sa spi ca nu poti sa vi. repeta de 2 ori acest lucru la 2 programari succesive.
– nu te prezenta la interviu ! asta e de regula cel mai sigur lucru pentru a nu lua acest interviu.
– scrie ca stii sa vorbesti bine engleza, germana, franceza,daca postul e dependent de o limba straina, etc, si de fapt sa nu stii ! Intervievatorul , posibil cineva venit special din Franta sa zicem ca sa vorbeasca cu tine-expert in franceza, o sa fie incantat sa vb prin semne cu tine, sau prin traducator.
– bea inainte de a veni la interviu, sau macar fumeaza pana in ultimul minut. Transpira mult. Imbraca-te cu pantaloni scurti si sa ai si o plasa de zarzavaturi in mana. Exagerez dar o tinuta lemo arata suficient de aiurea sa ratezi interviul.
-pune mana pe intervievator, povesteste despre problemele tale de acasa, cati catei ai, intervievatorul are tot timpul si rabdarea la dispozitie sa te aduca la subiect.
-intreaba din prima de salar, comenteaza de el, vorbeste numai de el, revin-o la acest subiect, agata-te de el, nu il lasa, salariul in fond e cel mai important lucru, tu vrei sa pentru salar, munca o sa vezi exact ce ai de facut dupa’ . Mai ales ca tot nu ai experienta.
deocamdata atat, dar lista e deschisa, fiecare persoana poate gasi moduri proprii sa impresioneze direct si fara menajamente. In mod neplacut!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: