Publicat de: administrator | Aprilie 26, 2008

Cum sa ma prezint la interviu ?

In primul si n primul rand sa participi la interviu! Sa fi prezent la timp. Saptamana trecuta am intalnit situatia sa am doua persoane la interviu, si nu a aparut niciuna. Nu au sunat, nu au mai raspuns la telefon. Foarte nepoliticos. Si pana la urma in defavoarea persoanelor in cauza. Sa nu uitati ca in cazul in care sunteti introdusi intr-o baza de date aveti mari sanse ca agentia de resurse umane cu care ati lucrat sa nu va mai programeze la interviuri cu nici un angajator. Trebuie ca fiecare persoana indiferent de varsta sa se educe sa fie prezent la timp, sau sa comunice la timp daca nu vine, sau daca intarzie sau daca are probleme diverse. E pna la urma si un test de comunicare.

Alte sfaturi :

-fi tu insuti. te ajuta si pe tine, sa comunici, si pe angajator. Pana la urma nu vrei nici tu un job in care sa nu poti sa te exprimi cum vrei tu.

-suna pentru confirmarea interviului cu o zi inainte si cu o ora inainte. Poti sa scapi de mult stres, si de eventualele probleme. Si angajatorii pot sa aiba probleme in trafic, sau sa trebuiasca sa anuleze intalniri. te ajuta sa iei tu initiativa, si sa organizezi o noua intalnire.

– adu un cv cu tine, materiale ajutatoare, imaginatia e limita! din experienta materialele utilizate sunt: cv, mapa, geanta-diplomat, laptop, cd-dvd, masina proprie, costumul, carti de vizita, articole din ziar.

-poarta o imbracaminte adecvata. Daca vrei un post de designer nu e nevoie sa vi in costum Armani, dar ajuta daca vi intr-o imbracaminte decenta. E bine daca aduci un portofoliu pe cd, dvd, laptop, sau in mapa. Si viceversa pentru un post de Director Financiar nu veni in blugi, tricou si un fular traznit. In ambele situatii conteaza in primul rand capacitatile profesionale, dar si comunicarea. Daca mesajul este blocat de factori externi -printre care si imbracamintea, rezultatul nu va fi pe masura capacitatilor persoanei.

-Pentru o persoana pe vanzari, eu am facut un test : am stabilit o ora de interviuri gresita, am mentionat insa toate datele mele de contact si posibilitatea sa ma sune oricand. Interviul era intr-un loc public. Ma asteptam ca persoana daca nu eram acolo sa sune sa incerce sa stabileasca o noua intrevedere, sa ma convinga. Ca si cum as fi fost un client important. Un viitor agent de vanzari bun, nu exista ca nu poate obtine o noua intalnire, o discutie. de asemena trebuie sa aiba rezistenta la stres, si posibilitatea de a-si ajusta imediat programul, si prioritatile.

– pregateste-ti un plan de interviu. Si angajatorul are unul. Tu de ce nu ai avea?

-stabileste-ti  clar ce urmaresti in urma acestui interviu ? vrei sa lucrezi intr-un an, o luna, sau imediat? vrei bani, vrei faima, vrei sa inveti? Vrei sa fii parte dintr-o organizatie mare, sau sa fii intr-o firma de nisa, unde paote provocarile sunt mai mari?

-evalueaza-te ! evalueaza-te! esti la inceput ? stii foarte bine ce ai de facut ? ai nevoie de ajutor? cate beneficii crezi ca ai aduce in firma ?

– discutia despre salar : vine doar in urma autoevaluarii personale. Sunt multe persoane care cred ca sunt exploatate daca nu li se ofera totul pe tava de la inceput. Sunt persoane care stiu ca au nevoie sa invete, in momentul cand sunt suficienti de buni nu au nevoie de o firma anume, ei se pot descurca oriunde, sunt liberi. In primii ani de munca muncesti in primul rand pentru libertatea de a alege in viitor. Daca alegi un loc de munca unde primesti un salar confortabil in dauna unui loc de munca unde poti invata, poate ca o sa ai probleme peste 5 ani cand firma se va reorganiza. Si vei vedea ca salariul nu va mai creste, capacitatea ta de a asimila este mai redusa, si nimeni nu va mai avea rabdare cu tine, tocmai pentru ca se presupune ca ai experienta. salariul este doar unul dintre aspecte, si nici macar cel mai important pe termen scurt!

– treci de partea cealalata a baricadei! Pune-te in locul angajatorului! gandeste ca un investitor!

-lasa loc de buna ziua, pana la urma e doar o noua intalnire cu niste oameni. Poti sa castigi si pe alte planuri.  Eu continui sa comunic cu toti fostii mei angajatori. Si cu Agentiile de resurse umane cu care am discutat. Unele persoane mi-au devenit prieteni, altii furnizori de informatie. La un moment dat s-ar putea sa am nevoie de ei.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: